Hoeveel vitaminen heb je dagelijks nodig?

Hoeveel vitaminen heb je dagelijks nodig?

Vitaminen zijn enorm belangrijk om ons lichaam goed te laten functioneren. Als je niet de juiste vitaminen binnenkrijgt en/of niet de juiste hoeveelheden, kan dit tot gezondheidsproblemen leiden. Tegenwoordig is het lastig om de juiste vitaminen en ook nog eens de juiste hoeveelheden binnen te krijgen. We hebben het druk met ons werk of studie, daar komt vaak ook nog eens druk sociaal leven bij. Tijd om bewust bezig te zijn met het innemen van de juiste vitaminen is er eigenlijk niet. Gelukkig kun je er ook op een andere manier voor zorgen dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt en ook nog eens in de juiste verhouding. Hierdoor zul je merken dat je gezondheid beter wordt en je ook nog eens een stuk beter gaat functioneren. Iets voor jou?

Waarom zijn vitaminen belangrijk?

Vitaminen vormen de brandstof voor ons lichaam. Zonder brandstof kunnen we niet functioneren en komen we in de problemen. De optelsom van alle soorten vitaminen kun je zien als een volle tank brandstof die we nodig hebben om gezond te kunnen leven. Zou je bepaalde vitaminen weglaten kun je nog wel functioneren, maar dan kom je in een later stadium alsnog in de problemen. Er zijn vitaminen die het lichaam zelf niet aan kan maken en die je dus tot je moet nemen. Dit kun je doen door te kiezen voor voeding, waar deze vitaminen inzitten, maar je kunt er ook bijvoorbeeld kiezen voor Animal Pak. Een verpakking met vitaminetabletten, waarmee je zeker weet dat je altijd kunt beschikken over de juiste vitaminen en ook nog eens in de juiste hoeveelheden. Een makkelijke manier om aan je vitaminen te komen dus, zonder dat je hier heel veel moeite voor hoeft te doen. Iets voor jou?

Hoeveel vitaminen per dag?

De hoeveelheid vitaminen die je per dag nodig hebt, verschilt per persoon. Het hangt namelijk sterk van jouw persoonlijke eigenschappen af. Bijvoorbeeld je leeftijd is hierbij erg belangrijk, ben je nog onder de achttien of ben je bijvoorbeeld al boven de vijfenzestig? Ben je zwanger? Doe je aan krachttraining? Ben je een duursporter? Heb je chronische gezondheidsklachten? Antwoorden op (onder andere) deze vragen, zijn bepalend voor welke en hoeveel vitaminen jij specifiek nodig hebt. Om erachter te komen wat jouw specifieke vitaminebehoefte is, kun je het beste een voedingsdeskundige raadplegen.