Welke gerechten kun je met pasta bereiden?

Welke gerechten kun je met pasta bereiden?

Pasta is een veelzijdig ingrediënt dat in verschillende keukens over de hele wereld wordt gebruikt. Het is een favoriet bij zowel volwassenen als kinderen vanwege de eindeloze mogelijkheden om het te combineren met verschillende sauzen en bijgerechten. In dit artikel bespreken we een aantal van de heerlijke gerechten die je kunt bereiden met pasta.

Pasta koken

Pasta koken? Tips over hoe lang je pasta precies moet koken vind je op DeKookTijd.nl! Voordat we beginnen met het ontdekken van verschillende pastagerechten, is het belangrijk om te weten hoe je pasta op de juiste manier kunt koken.

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.

Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot het 'al dente' is, wat betekent dat het nog een beetje stevig is.

Giet de pasta af in een vergiet en spoel het af met koud water om het kookproces te stoppen.

Nu je weet hoe je pasta moet koken, kunnen we verder gaan met het bespreken van verschillende gerechten.

Italiaanse klassiekers

Het eerste waar veel mensen aan denken als ze aan pasta denken, zijn de klassieke Italiaanse gerechten.

Spaghetti Bolognese

Een van de meest geliefde pastagerechten is spaghetti Bolognese. Deze heerlijke pasta wordt geserveerd met een rijke, op tomatensaus gebaseerde vleessaus. Je kunt gehakt, gehaktballen of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken voor dit gerecht.

Pasta Carbonara

Pasta carbonara is een romige pasta die wordt geserveerd met spek, ei en Parmezaanse kaas. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat in korte tijd kan worden bereid.

Lasagne

Lasagne is een gelaagd pastagerecht dat meestal wordt gemaakt met gehakt, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Het vereist wat meer werk, maar de smaak is de moeite waard.

Internationale variaties

Naast de Italiaanse klassiekers zijn er ook veel andere heerlijke pastagerechten van over de hele wereld.

Pad Thai

Pad Thai is een Thais gerecht dat wordt gemaakt met noedels gemaakt van rijstmeel in plaats van tarwemeel. Het wordt vaak geserveerd met garnalen, groenten, pinda's en een pittige saus op basis van tamarinde.

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo is een romige pastaschotel die oorspronkelijk uit Rome komt. Het wordt gemaakt met fettuccine pasta en een romige saus op basis van boter, room en Parmezaanse kaas.

Pasta Pesto

Pasta pesto is een eenvoudig maar smaakvol gerecht. Het wordt gemaakt met pasta en een saus op basis van basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie.

Pastasalade

Pastasalade is een fris en voedzaam gerecht dat kan worden gegeten als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als lunch. Het kan worden gemaakt met verschillende groenten, kruiden en dressings naar keuze.

Caprese Pasta

Caprese pasta is een lichte en smaakvolle salade die wordt gemaakt met pasta, tomaat, mozzarella en basilicum. Het is een perfect gerecht voor zomerse dagen.