Wat zijn goede gin merken om uit te kiezen?

Wat zijn goede gin merken om uit te kiezen?

Gin is een populaire drank die al eeuwenlang wordt geproduceerd en gedronken. Het is een alcoholische drank die wordt gemaakt van granen en jeneverbes, waardoor het een scherpe, kruidige smaak heeft. Gin wordt ook vaak gebruikt in cocktails.

Er zijn veel verschillende soorten gin beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaken en aroma's. Hieronder bespreken we enkele van de lekkerste soorten gin die er zijn.

London Dry Gin

Ten eerste is er London Dry gin. Dit is één van de meest populaire soorten gin en wordt gemaakt met behulp van jeneverbes en andere kruiden. Het is een droge gin met een scherpe smaak en een aangename kruidige geur. London Dry gin is perfect voor cocktails zoals de Martini en de Gin Tonic.

Plymouth en Old Tom

Daarnaast is er Plymouth gin. Dit is een andere populaire soort gin die alleen in Plymouth, Engeland wordt geproduceerd. Plymouth gin heeft een zachtere smaak dan London Dry gin en is perfect voor klassieke cocktails zoals de Negroni. Old Tom gin is een andere soort gin die sterk in opkomst is. Het is een zoetere gin dan de andere twee genoemde soorten en wordt vaak gebruikt in klassieke cocktails zoals de Tom Collins.

Welke gin het lekkerst is, verschilt natuurlijk per persoon. Andere bekende merken zijn Hendrick’s gin, Bombay Sapphire, Tanqueray en Sipsmith gin. Zelfs in Japan kun je gin vinden, namelijk van het merk Roku Japanese Gin.

Jenever

Tot slot is er ook nog jenever, een Nederlandse gin die gemaakt wordt van gerst, maïs en jeneverbes. Jenever heeft een unieke smaak die tussen die van wodka en gin in zit. Het is een populaire drank in Nederland en België en wordt vaak gedronken als aperitief of digestief. Jenever is niet helemaal hetzelfde als gin, maar lijkt er wel heel erg op.

In conclusie zijn er veel verschillende soorten gin beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaken en aroma's. London Dry gin, Plymouth gin en Old Tom gin zijn enkele van de populairste en lekkerste soorten gin die er zijn. Of je nu van een droge of zoete gin houdt, er is voor iedereen wel een fles te vinden met een geschikte smaak.