Online whisky kopen? Hier moet je op letten!

Online whisky kopen? Hier moet je op letten!

Ben je een whiskyliefhebber? Kun je maar geen genoeg krijgen van een goed glas whisky en ben je altijd op zoek naar nieuwe merken en edities? Dan doe je er verstandig aan om online te gaan shoppen. Online heb je namelijk een wereldwijd aanbod van de allerbeste whisky’s. Maar waar moet je op letten als je online je favoriete drank gaat bestellen? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Soorten whisky

Online kom je verschillende soorten whisky tegen, het is goed om even uiteen te zetten welke soorten dit dan zoal zijn. Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van single malt whisky. Deze whisky kenmerkt zich door het feit dat de whisky in de fles afkomstig is van één destilleerderij. Bovendien bestaat single malt alleen maar uit gemoute gerst. Blended whisky’s kenmerken zich door het feit dat deze whisky’s zijn gemixt van verschillende destilleerderijen. Single pot whisky is afkomstig uit Ierland en bestaat uit zowel gemoute als ongemoute gerst. Je kunt ook kiezen voor bourbon, deze whisky komt uit Amerika en bestaat voor 51% uit mais. Ook is er de grain whisky, hierbij moet 30% bestaan uit gemoute gerst en de whisky drie jaar gerijpt zijn in een eikenhouten vat. Voor welke whisky ga jij?

Smaak

Als je hebt bepaald voor welk soort whisky je wilt gaan, is het ook belangrijk om gericht op zoek te gaan naar je favoriete smaak. Zo kun je kiezen voor kruidig en rokerig, een smaak waar veel whiskydrinkers dol op zijn. Je kunt ook gaan voor licht rokerig en kruidig, maar ook bijvoorbeeld voor fris en fruitig. Een andere variant is juist weer fruitig en kruidig. Voor iemand met een uitgesproken smaak, is er ook nog de smaak krachtig en rokerig. Veel te kiezen dus op smaakgebied!

Gelegenheid en prijs

Een goede whisky voldoet aan jouw criteria. Hierbij moet je in je achterhoofd ook meenemen wat de gelegenheid is, waarvoor je een whisky aanschaft. Is dit voor thuisgebruik om op zondagmiddag van te genieten, in de lederen club bij de open haard? Is dit om aan een vriend cadeau te geven die vijftig wordt? Wil je een whiskyliefhebber verrassen met echt iets bijzonders? Kies de juiste whisky voor de gelegenheid. Twijfel je of een whisky wel zo goed is als er wordt bewaard? Lees de reviews door, dan krijg een goed beeld van wat anderen vinden. Voor welke whisky ga jij online?