Goedkoop treinkaartje naar jouw favoriete bestemming!

Goedkoop treinkaartje naar jouw favoriete bestemming!

Reizen per trein is de laatste jaren erg duur geworden. Voor een dagje uit naar een leuke stad of een bezoekje aan je vrienden is de trein daarom niet meer de eerste optie. Toch zijn verschillende manieren om goedkope treinkaartjes binnen Nederland te vinden. In dit uitgebreide artikel delen we een schat aan tips en trucs om voordelig met de trein te reizen.

Spoordeelwinkel

De site van Spoordeelwinkel is dé plek voor goedkope treinkaartjes en speciale aanbiedingen. Hier vind je regelmatig voordelige dagretours, weekendretours en andere treinkaartacties. Deze aanbiedingen omvatten vaak niet alleen een treinkaartje, maar ook extraatjes zoals een lunch, museumticket of een kortingsvoucher voor een attractie.

Reizen buiten de spits

Een andere slimme manier om geld te besparen op treinreizen is door buiten de spitsuren te reizen. De treinen zijn over het algemeen rustiger buiten de drukke ochtend- en avonduren, en sommige vervoersmaatschappijen bieden daarom speciale kortingen aan voor reizen tijdens deze periodes. Met een Dalurenkaart of een NS Voordeelurenkaart kun je buiten de spitsuren met korting reizen.

Goedkoper reizen in een rustiger trein

Om de drukte in de trein te spreiden is NS is op 15 maart 2022 gestart met de pilot NS Voordeel in rustige treinen op het traject Den Haag Centraal - Eindhoven Centraal en de tussenliggende grote stations. Vanaf 20 februari 2023 worden daar nog eens twee extra trajecten aan toegevoegd namelijk Den Helder - Utrecht Centraal en Groningen - Utrecht Centraal.. Deze treinkaartjes moet je dan minimaal één dag voor aanvang van je reis boeken. De korting voor zo’n treinreis kan oplopen tot wel 60% op het reguliere tarief.

Gebruik kortingskaarten en abonnementen

Er zijn verschillende kortingskaarten en treinabonnementen beschikbaar waarmee je een aanzienlijke besparingen kunt realiseren op treinreizen binnen Nederland. De NS-Business Card is bijvoorbeeld ideaal voor zakelijke reizigers en biedt flexibele opties, zoals reizen op rekening en de mogelijkheid om kortingsabonnementen toe te voegen. Studenten kunnen profiteren van het Studentenreisproduct, dat korting biedt op treinreizen. Senioren kunnen gebruikmaken van de NS Seniorenkaart voor voordelige treinreizen. En voor de weekendreizigers die goedkoop met de trein willen reizen is er een Weekendvoordeel abonnement.

Goedkope treinkaartjes bij regionale vervoerders

Zoek je een goedkoop treinkaartje binnen een bepaalde regio? Check dan eens de regionale treinkaartaanbiedingen. Hiermee reis je goedkoop in 1 of meerdere provincies. Deze regionale treinkaartacties worden aangeboden door regionale treinvervoerders zoals Arriva en Breng. In de meeste gevallen zijn deze treinkaartaanbiedingen niet geldig in de treinen van NS.

Treinkaart aanbiedingen door externe partijen

Naast de treinkaartaanbiedingen van de treinvervoerders worden er ook regelmatig voordelige treinkaartjes aangeboden door winkelketens of veilingsites. Ook deze treinkaartaanbiedingen kunnen je forse besparing opleveren. Hierbij moet je denken aan aanbieders zoals HEMA, Kruidvat en VakantieVeilingen.

Voor welke treinkaartaanbieding ga je?

Er zijn dus vele mogelijkheden om toch goedkoop met de trein van a naar b te reizen. Om een treinkaartaanbieding  te vinden die goed bij je reis past kun je het beste een website bezoeken waar al deze goedkope treinkaartjes in 1 overzicht te vinden zijn. Hierdoor bespaar je tijd en natuurlijk ook geld. Daarnaast vind je alle informatie die je nodig is wanneer je gaat reizen met goedkope treinkaartjes.