Geldigheid van e-mailadressen controleren

Geldigheid van e-mailadressen controleren

Gebruik je een digitaal klantenbestand, waarin e-mailadressen zijn opgeslagen? Wordt deze bijvoorbeeld ook gebruikt om digitale nieuwsbrieven mee te versturen? De kans is groot dat als je deze e-mailadressen niet regelmatig controleert op juistheid, dat je hiervoor foutmeldingen binnenkrijgt. Deze foutmeldingen leiden vaak tot irritaties, bovendien heb je eigenlijk geen zuiver beeld hoeveel juiste emailadressen je nu eigenlijk in je bestand hebt staan, waardoor je ook niet uit kunt rekenen hoe succesvol jouw digitale nieuwsbrief nu eigenlijk is. Controleren van de geldigheid van e-mailadressen is eenvoudig en heb je zo gedaan. Hoe? Je leest het hieronder!

Controleer geldigheid e-mailadressen

Geldigheid van een e-mailadres controleren, is verstandig als jij erop wilt kunnen rekenen dat jouw digitale adressenbestand helemaal up-to-date is. Door een speciale website te gebruiken die de geldigheid van e-mailadressen kan controleren, is dit in een handomdraai gedaan en blijf je altijd up-to-date. Je ziet hier ook of een e-mailadres is gekoppeld aan een domeinnaam die op een zwarte lijst staat, ook in dit geval zou je het e-mailadres kunnen beschouwen als niet geldig. Wil je meer van dit soort handige tips lezen? Ga naar pctipvandedag.nl en je vindt er hier nog veel meer!

Stuur op juiste data met geldige e-mailadressen

Hou je ervan om statistieken bij te houden van je onderneming? Wil je bijvoorbeeld graag weten hoeveel mensen er nu daadwerkelijk iets bij je kopen, naar aanleiding van je digitale nieuwsbrief? Dit is belangrijke informatie om bijvoorbeeld te weten of het versturen van je nieuwsbrief nog wel zin heeft, of dat deze juist nog meer aandacht moet krijgen. Door het aantal verkopen (wat direct gerelateerd is aan de nieuwsbrief) te delen door het aantal e-mailadressen, weet je precies waar je aan toe bent. Het is hierbij natuurlijk van het grootste belang dat het aantal e-mailadressen wat je voor deze berekening gebruikt, wel juist is. Zo kun je namelijk altijd vertrouwen op de juiste cijfers. Schoon regelmatig je e-mailbestand op en je kunt altijd vertrouwen op zuivere statistieken. Dit opschonen hoeft door gebruik te maken van bovenstaande website, echt niet veel tijd te kosten. Plan het voor jezelf periodiek in, bijvoorbeeld door dit ieder begin van het nieuwe kwartaal te doen. Het is zo gedaan, maar jij hebt vervolgens wel de zekerheid dat je altijd werkt met geldige e-mailadressen. Ideaal toch?