Maandelijks voordeel door het vergelijken van energieprijzen

Maandelijks voordeel door het vergelijken van energieprijzen

Besparen op maandelijkse kosten is iets wat we allemaal graag doen. Het geld wat we verdienen uitgeven aan andere dingen dan de vaste lasten is een stuk leuker. Veel vaste lasten kunnen door het jaarlijks vergelijken ervan vaak stukken goedkoper. Een goed voorbeeld daarvan is energieprijzen vergelijken. Er komen steeds meer maatschappijen en dus ieder jaar ook meer kans om te vergelijken.

Welke energie heeft uw voorkeur?

Waar vroeger maar één soort energie te krijgen was daar hebben we tegenwoordig de keus uit onder andere zonne-energie (door zonnepanelen), groene energie door bijvoorbeeld wind en de van oudsher bekende energie. De laatste twee worden voornamelijk door de energiemaatschappijen geleverd en de eerste grotendeels door zonnepanelen op het eigen dak. Maar ook steeds meer energiemaatschappijen gaan de teveel opgevangen energie uit zonnepanelen ook aanbieden. Het is dus zaak om voordat u gaat bepalen met welke maatschappij u in zee gaat u weet welke soort energie uw voorkeur heeft.

Energieprijzen vergelijken

Als u uw besluit heeft gemaakt, of gewoon voor de goedkoopste wilt gaan, dan zijn er sites waar u de energieprijzen kunt vergelijken. Veel is afhankelijk van uw situatie thuis of op de zaak. Het makkelijkst is om het jaaroverzicht van uw huidige leverancier er bij te pakken voor onder andere de berekening van het verbruik.

Deze sites vergelijken over het algemeen de grotere energiemaatschappijen maar laten ook vaak kleinere alternatieven zien waar u in eerste instantie niet aan zou denken. Het heeft dus altijd nut om hier even uw licht op te laten schijnen zodat ook u maandelijks geld kan gaan besparen.

Contractduur Energie

Vaak bieden maatschappijen mooie cadeaus als u over gaat stappen. Dat is erg leuk, maar let ook op de contractduur die ze u aanbieden. Er is wel eens sprake geweest van contracten voor de duur van 5 jaar. Dan zou het beter zijn om, ondanks het cadeau, toch voor de 1 of 2 jaar te kiezen. Dit daar u dan weer eerder vrij bent om over te stappen naar een maatschappij die dan weer het best aan uw eisen voldoet. Verder kun je altijd kijken of er een cadeau wordt aangeboden bij een energiecontract. Zo gebeurd het regelmatig dat u bijvoorbeeld een nintendo, cadeaubon of ander groot cadeau krijgt bij het afsluiten van een nieuw energiecontract.