De beste linkbuilding tips volgens experts - Roundup

De beste linkbuilding tips volgens experts - Roundup

Linkbuilding is het verkrijgen van linkjes van andere websites om deze vervolgens om je eigen site te plaatsen. Je kunt dit zien als een soort verwijzingen van website a naar website b waardoor Google denkt dat je relevant bent. Omdat linkbuilding nog steeds erg relevant is keken we naar wat de echte experts te vertellen hebben. Benieuwd naar de beste linkbuilding hacks? Lees dan snel verder. 

Todd Jamieson 

Todd is een man die van alle markten thuis is. Hij is bijvoorbeeld een partner van Google én CEO van EnvisionUP. Todd heeft een eigen manier van linkbuilding. Eerst zoekt hij een website die goed lijkt te passen bij een deel van zijn eigen inhoud. Daarna doen ze onderzoek naar wat de beste plaats van de link is op de website. Dit onderzoek houdt in dat ze alle artikelen van de site lezen, verbroken links zoeken en door een zo’n perfect mogelijke tekst te schrijven die precies aansluit bij de inhoud van het gevonden linkje. Vervolgens versturen ze een mailtje met een plan waarom ze er verstandig aan doen om de linkruil op te zetten. Op deze manier hebben ze zelf al het uitpluiswerk gedaan en zal het andere bedrijf eerder akkoord gaan met de ruil. 

SEO-strateeg Quentin Aisbett 

Indien je Ahrefs, SEMrush of een andere backlink-tool gebruikt is deze hack ideaal. Je gaat op zoek naar een verouderd artikel op de websites van je concurrenten. Dit kan een artikel zijn van een jaar of ouder bijvoorbeeld. Vervolgens schrijf je een alternatief van deze pagina. De kunst is dan om dit artikel een stukje relevanter te maken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is contact opnemen met de uitgever en door te geven dat je een betere tekst hebt geschreven omdat hun lezers hoog waarschijnlijks een relevantere bron willen lezen. Hierdoor krijg je zelf een link en neem je een link van je concurrent. Win win! 

Ashley’s linkbuildinghack 

Hoe eenvoudiger, hoe beter. Dat is hoe SEO consultant en Wordpress Developer Ashley Faulkes er over denkt. Uren besteden aan het vinden van linkbuilding hacks vindt hij persoonlijk zonde van de tijd. Steek deze waardevolle tijd in het plaatsen van gasten. Zo krijg je altijd contextlinks op de juiste sites. Daarnaast is deze manier van linkbuilding makkelijk uit te besteden. Naast het uit besteden van linkbuilding is een website laten maken ook een verstandige keuze. De experts weten écht wat ze doen namelijk.  

Codrut’s hack 

De beste linkbuilding-hack is volgens Codrut Turcanu het schrijven van expert roundup blogs. Het is belangrijk om je de kracht van de virale marketing te beseffen. Invloedrijke outreach kan ervoor zorgen dat je bedrijf snel zal gaan groeien. Outreach is het bereikbaar maken van wetenschappelijke kennis. Zorg er dus voor dat je blogs de meningen van experts bevatten en bewezen zijn. Op deze manier zullen experts een backlink naar het artikel maken en dus de inhoud gaan promoten.