West-Kreta, voor rust, ruimte en natuur!

West-Kreta, voor rust, ruimte en natuur!

De provincie Chania omvat het gehele westelijke deel van het eiland. Het is eigenlijk een van de minst bezochte delen van Kreta. Heel vreemd, want als toerist weet je niet wat je meemaakt. Het is er prachtig. Geniet van het woest landschap, de charmante dorpjes en de verborgen stranden. Houd je van rust en natuur. Op West-Kreta moet je zijn! Van Airport Weeze naar Kreta is een goed en voordelig idee. Je vliegt dan met Ryanair op Chania.

Hoofdstad Chania

De hoofdstad van de provincie, Chania, staat vol met historische gebouwen. De op een na grootste stad is zeer aantrekkelijk en heeft de mooiste haven van Kreta. Chania is een uitstekende uitvalbasis voor het verkennen van het noordelijke deel van de provincie. Ook de schiereilanden in de buurt, Akrotiri en Rodopos zijn pareltjes. Kreta is niet voor niets nummer 2 geworden in de top 5 van leukste eilanden van Griekenland. Bekijk voor de aardigheid de hele lijst eens. Wat is Griekenland toch mooi en meer dan het bezoeken waard.

Stranden Chania

De stranden zijn natuurlijk prachtig, tenminste als het je lukt om ze te bereiken. Veel van de kust bestaat uit ruige natuur. De meest toegangkelijke van deze is Falasarna. Een heerlijke plek om te vertoeven als je het je eenmaal is gelukt om deze te bereiken.

Zuidelijke helft van Chania

De zuidelijke helft van de provincie Chania wordt beheerst door de indrukwekkende bergtoppen van de Lefka Ori (Witte Bergen). De aanleg van goede wegen is daardoor bijna onmogelijk of je moet er veel geld tegenaan gooien. Veel vakantieoorden aan de zuidkust zijn slecht te bereiken. Sterker nog, sommige zijn alleen met een boot te bereiken.

Aanraders om te doen op West-Kreta:

-          De haven en de oude stad Chania bezoeken

-          De stranden van Falasarna en Elafonisi

-          Een wandeling door de Samaria Kloof

-          Het archeologisch museum bezoeken van Chania

-          Een bezoek aan Loutro

-          De kloosters op het schiereiland Akrotiri bezichtigen

 Geschiedenis Chania

Met het einde van de Turkse bezitting in 1898 werd Chania de hoofdstad van het onafhanelijke Kreta. Dat bleef de stad toen Kreta in 1913 een deel van Griekenland werd. In 1971 stond Chania deze rol af aan de huidige hoofdstad Iraklion.