Waarom hordeuren zo geliefd zijn

Waarom hordeuren zo geliefd zijn

Je ziet ze steeds vaker: hordeuren. Meer en meer mensen komen erachter dat hordeuren veel extra woongenot opleveren. Het ventileert uitstekend, je houdt ongedierte buiten de deur en ze helpen ook nog eens tegen hooikoorts. Hordeuren zijn gemakkelijk te plaatsen en ook nog eens voordelig. 

Fris huis

Houd je van een huis dat goed geventileerd is? Dan is een hordeur ideaal. Doordat je als het ware een ‘open’ deur hebt, komt er veel frisse lucht binnen. Op die manier waait het altijd lekker door en blijft je huis lekker fris. In een huis met veel zuurstof is het heerlijk wonen. Ook ideaal als je veel vanuit huis werkt en je het fijn vindt om in een frisse ruimte te werken. In de lente en de zomer kun je met een hordeur al vroeg op de dag profiteren van de koele buitenlucht en blijft je huis de hele dag goed op temperatuur.

Geen ongedierte

Zeker in de zomerperiode zijn er veel diertjes die je niet in je huis wilt hebben. Denk hierbij aan mieren, wespen en vliegen. Maar je wilt natuurlijk wel die schone, koele lucht in huis hebben. Met een hordeur kan dit allebei. Doordat het horgaas zeer kleine gaatjes heeft, weet je zeker dat hier geen diertjes doorheen kunnen. Deze gaatjes zijn echter wel groot genoeg om die frisse buitenlucht binnen te kunnen laten. Geen ongedierte, wel frisse lucht dus!

Helpt bij hooikoorts

Sommige hordeuren kunnen ook helpen bij hooikoorts. Rondzwevende pollen zijn de reden waarom mensen last van hooikoorts hebben. Deze pollen kun je met een hordeur met speciaal pollenwerend gaas prima buiten de deur houden. Als je last van hooikoorts hebt, wil je in de lente en in de zomer natuurlijk wel kunnen genieten van de koele lucht van buiten. Met een hordeur die voorzien is van pollenwerend gaas kan dit. Pollen blijven veilig buiten en koele, frisse lucht komt juist naar binnen. 

Eenvoudig te bedienen

Als je een gezin hebt, is het wel zo fijn als iedereen overweg kan met een hordeur. Er valt gelukkig veel te kiezen op het gebied van hordeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lichte hordeuren die gemakkelijk te bedienen zijn. Dit laatste is ideaal als je jonge kinderen hebt, die regelmatig naar binnen en naar buiten gaan. Ze kunnen de hordeur dan zelf op een eenvoudige manier bedienen.