Verslaat online winkelen het dagje winkelen?

Verslaat online winkelen het dagje winkelen?

Steeds vaker horen we dat de mensen meer en meer online gaan winkelen, maar ook horen we steeds vaker verhalen van mensen die niet de juiste producten geleverd krijgen of pas na maanden geleverd krijgen. Indien u bij de reguliere online winkels koopt zal dit echter niet snel gebeuren. Maar hoe vindt u die winkels?

Er zijn vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld kniq.nl die alleen samenwerken met de grote webshops die al jaren lang bewezen hebben een solide online partner te zijn en hun toezeggingen ook daadwerkelijk na komen. Ook kunt u op dit soort websites de prijzen van de door u gewenste producten per leverancier vergelijken om zo op de goedkoopste aanbieder uit te komen.

Is online winkelen dan beter dan ouderwets shoppen?

Deze vraag kan zowel bevestigend als ontkennend beantwoord worden. Als u al weet wat u wilt hebben en u heeft het over een paar dagen nodig dan zijn sites als kniq.nl een uitkomst. U tikt in wat u wilt hebben en vaak wordt het zelfs gratis bij u thuis bezorgd. Het scheelt u veel zoekwerk in de winkels plus vaak ook nog hoge parkeergelden in het centrum of in de parkeergarage van het winkelcentrum.

Maar wat nu als u nog niet weet wat u zoekt? Of als u gezellig een middagje met een vriendin weg wilt? Dan heeft het dus de voorkeur om lekker te gaan winkelen bij normale winkels. Bij de eerste vraag kunt u dan denken aan alle producten daadwerkelijk zie en vasthouden en dan ter plekke een keuze maken. En bij de tweede vraag kunt u ook denken aan gezellig een terrasje pakken en lekker lunchen of dineren in de stad. Ook als u vandaag of morgen al iets nodig heeft is het winkelen vaak raadzamer.

Onze conclusie over winkelen

Er is geen duidelijk antwoord te geven over welke manier van winkelen de voorkeur heeft; online shoppen of ouderwets gezellig winkelen. Het is volledig afhankelijk van de situatie. Weet u al wat u nodig heeft? Heeft u erg veel haast om het product te ontvangen? Zoekt u de gezelligheid van de winkels en horeca op of vind u kiezen achter uw computer goed genoeg?