Is een hoofdkussen van traagschuim wat voor jou?

Is een hoofdkussen van traagschuim wat voor jou?

Traagschuim is de meest verdeelde van alle kussenvullingen. U weigert erop te slapen of u weigert op iets anders te slapen. Het duurzame en dichte traagschuim is gemaakt van een polymeer, polyurethaan genaamd, dat zich tijdens het slapen naar uw hoofd en nek vormt en de ideale ondersteuning biedt. Daarom kunnen deze kussens in het begin vreemd aanvoelen om op te slapen, wat veel mensen afschrikt. Voordat u een traagschuim hoofdkussen gaat proberen, moet u nagaan of het geschikt is voor uw slaapstijl. Onze gids hieronder zal u helpen beslissen.

Zijn traagschuim kussens beter?

Niet per se, nee. Traagschuim kussens zijn alleen beter dan andere soorten kussens als ze aan uw persoonlijke behoeften voldoen!

De stevige ondersteuning die ze bieden is welkom als u last heeft van nekpijn, maar ze kunnen zwaar en stijf aanvoelen en actieve slapers een claustrofobisch gevoel geven. De luchtstroom in traagschuim is ook beperkt, wat betekent dat deze kussens snel warm kunnen worden, vooral in de zomer. Daar staat tegenover dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan.

Traagschuim hoofdkussens zijn meestal vrij dik en kunnen meestal niet in hoogte worden versteld, waardoor ze het best geschikt zijn om de nek en wervelkolom van zijslapers op één lijn te brengen.

Rugslapers kunnen ook uit de voeten met traagschuim, maar moeten zoeken naar een dunne tot gemiddelde dikte. Buikslapers hebben iets platter nodig zodat hun hoofd in een comfortabele hoek kan liggen. Zoek een verstelbaar traagschuim kussen of kies voor een vulling van dons of microvezel.

Hoe kies ik een traagschuim hoofdkussen?

Als u eenmaal hebt vastgesteld dat een traagschuim hoofdkussen bij uw slaap stijl past, moet u nog een aantal andere factoren in overweging nemen voordat u op 'hoofdkussen kopen' klikt.

Sommige hoofdkussens van traagschuim hebben uitneembare vullingen of lagen om de dikte aan te passen. Milieubewuste shoppers kunnen kiezen voor een milieuvriendelijke optie. Ga op zoek naar merken die hun ecologische verplichtingen gedetailleerd beschrijven - Simba, bijvoorbeeld, compenseert de uitstoot van leveringen door duurzame projecten over de hele wereld te financieren. Denk ook aan de stof waarvan uw kussen is gemaakt. Bamboe is een duurzamer materiaal omdat het snel groeit en dus snel regenereert. Drie kussens op onze lijst combineren traagschuim met bamboe.