Future beleggen, wat is dat?

Future beleggen, wat is dat?

Een future is een termijncontract waarbij wordt afgesproken om een hoeveelheid van een specifiek product te leveren op een afgesproken moment in de toekomst. Ook de prijs wat op dat moment betaald moet worden, wordt in dit termijncontract vermeld. Een future wordt onder andere gebruikt door bedrijven om risico’s mee af te dekken omdat de prijs en hoeveelheid aan de start van het contract al vast staat. Denk hierbij aan een fabriek die het hele jaar zekerheid wil hebben over de olieprijs, omdat zij die mee willen nemen in de calculatie van hun productieproces. Particulieren kunnen via online brokers ook handelen in futures om hier winsten mee te behalen. Is dit interessant voor jou?

Hoe werkt beleggen in futures?

Voordat je gaat beleggen doe je er goed aan om te kunnen beschikken over een futures kennisbank. In deze kennisbank vind je veel artikelen over beleggen en de verschillende producten waarmee je kunt beleggen, waaronder futures. Hieruit wordt duidelijk wat een future is, hoe dit in zijn werk gaat en wat de risico's en kosten zijn. Het kennen van de vaktermen en risico's en kosten zijn erg belangrijk om niet voor verrassingen te staan als je gaat starten met futures. Wanneer bedrijven met futures werken, verwachten ze in de meeste gevallen ook daadwerkelijk levering van de producten. Dit zijn bijvoorbeeld grote fabrieken, waarbij olie of koffie bijvoorbeeld de producten zijn waarover de future wordt afgesproken. Beleg jij als particulier in futures, dan heb je in de meeste gevallen geen interesse in het daadwerkelijk kopen van olie of koffie. Omdat het onderlinge product niet geleverd hoeft te worden, reken je enkel af in contanten waarbij je enkel afhankelijk bent van de koers van diezelfde olie of koffie. Dit gebeurt als een future wordt gebruikt vanuit speculatief oogpunt wat je bijvoorbeeld ook door middel van derivaten kunt doen. Ook voor informatie over verschillende andere derivaten zoals opties, CFD's of turbo's kun je de kennisbank raadplegen.

Blogs en tips lezen over futures

Als je alles wilt weten over future beleggen, doe je er goed aan om je kennis ook te verbreden door blogs te lezen en tips te vergaren. Veel mensen zijn je al voorgegaan op deze interessante, uitdagende markt. Gelukkig zijn er onder deze mensen een aantal handelaren die hun ervaringen graag willen delen, welke jou kunnen helpen zodat jij straks voor minder verassingen zal staan en minder fouten hoeft te maken. En als je deze beginnersfouten niet hoeft te maken, zul je merken dat je vele malen sneller geld gaat verdienen met futures. Ideaal toch?

Veel keuze in futures

Er zijn verschillende producten waar je futures voor af kunt sluiten, olie, koffie, goud maar ook aandelen en indices zoals de AEX. Het is altijd handig om een future af te sluiten voor een product waar je zelf ook verstand van hebt en echt wat mee hebt omdat het wel een bepaalde hoeveelheid voorkennis en toewijding vergt. Producten waar je eigenlijk geen verstand van hebt, zijn lastig om inschattingen over te maken en zullen in de meeste gevallen ook eerder leiden tot verliezen. Neem vooral de tijd om een goede keuze te maken waar je een future voor af wilt sluiten. Als je daarnaast ook nog eens voldoende kennis hebt vergaard en de beste brokers voor jou hebt vergeleken, ben je goed voorbereid om de futurewereld in te stappen! Kies de broker die het best bij je past en begin met beleggen!