De mooiste plekken op aarde

De mooiste plekken op aarde

De meeste mensen die op vakantie gaan zijn op zoek naar geschiedenis. De geschiedenis van het land en elk land heeft natuurlijk ook een geschiedenis waar prachtige bezienswaardigheden bij horen. 

Abu Dhabi

Wil je wat langer op vakantie? Heb je al eens gedacht aan Abu Dhabi? Wanneer we naar de geschiedenis van Abu Dhabi gaan kijken zien we al snel dat we erg ver terug moeten. Er wordt gezegd dat de eerste mensen al 3000 jaar voor Christus in Abu Dhabi waren. Het is dan ook een bijzonder verhaal hoe Abu Dhabi uiteindelijk tot stand is gekomen. Er gaat een verhaal dat sjeik Shakhbut ibn Dhiyab ibn Isa tijdens de jacht plots op een waterbron stuitte. Tijdens deze jacht jaagde hij trouwens op een gazelle. Hiernaar is Abu Dhabi dan ook vernoemd, het betekent namelijk ‘vader van de gazelle’. Toch is Abu Dhabi lang een vergeten gebied gebleven. Zonde want dit gebied heeft genoeg te bieden. Vanaf 1958 begon Abu Dhabi steeds meer in trek te komen. Dit kwam omdat in dat jaar er voor het eerst aardolie werd gevonden en dit zorgde uiteraard voor een explosieve groei van de economie. Hierdoor trokken er veel mensen naar het emiraat want iedereen wilde profiteren van de aardolie. 

Brugge 

Liever een stedentrip? Brugge is zo een mooie en unieke stad waardoor je eigenlijk al snel begrijpt dat er hier erg veel te zien is. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Brugge dat je aan een dagje echt niet genoeg gaat hebben. Neem bijvoorbeeld Stadspoorten, het is bekend dat door de eeuwen heen Brugge verschillende omwallingen heeft gehad. Het is mogelijk om al die vier stadspoorten eens te bezoeken. We hebben het hier over Ezelpoort, de Kruispoort, de Smedenpoort en tot slot nog de Gentpoort. Ook een bezoek aan het Diamantmuseum zou je er kunnen maken. De West-Vlaamse hoofdstad heeft een rijke geschiedenis als het over diamanten gaat. Dit komt doordat goudsmid Lodewijk van Berquem het diamantslijpen heeft uitgevonden. Het diamantenmuseum is te vinden in een herenhuis dat komt uit de zeventiende eeuw. Nu je hier toch bent, dan is een bezoekje aan Engelse klooster ook geen verkeerd idee. Deze valt trouwens meteen op door de aanwezige koepelkerk. Toen de Engelse in de Zeventiende eeuw uit Engeland werden verdreven trokken zij hierheen. Ook wordt er gezegd dat dichter Guido Gezelle hier zou zijn overleden.