De beste online broker kiezen

De beste online broker kiezen

Als je gaat beleggen dan heb je een broker nodig, maar wat is de beste broker? Het antwoord hierop verschilt per belegger. Er zijn wel enkele factoren waar je op kunt letten om de voor jou beste broker te vinden.

Wat voor belegger ben jij?

Als je op zoek gaat naar een online broker dan is het belangrijk om te weten wat voor belegger je bent. Ga je beleggen als dummy en moet je nog een hoop leren? Of ben je een ervaren belegger? Ga je actief handelen? En in welke producten wil je beleggen? Aan de hand van deze factoren kan je op zoek naar een broker met de transactiekosten en voorwaarden die aansluiten bij jou als belegger. Je kunt bijvoorbeeld op zoek naar een broker met lage transactie kosten maar je zult er rekening mee moeten houden dat je altijd een service fee gaat betalen. Als de service fee vrij hoog is dan is je winst van de lage transactiekosten snel verloren.

Ga ook niet in op brokers die adverteren met "Gratis beleggen". Een broker wil ook geld verdienen en je zult dan fondskosten en indirecte transactiekosten gaan betalen.

Buiten de kosten van een online broker moet je ook kijken wat de mogelijkheden bij een broker zijn. Het is belangrijk dat de software welke je gaat gebruiken overzichtelijk is en niet te ingewikkeld. Verder kijk je in welke producten je kan handelen bij de desbetreffende broker. Als je alleen op de Nederlandse markt wilt handelen dan is het voor jou belangrijk dat daar genoeg aanbod voor is.

Online brokers vergelijken

Net als met alle producten en diensten welke je koopt is het belangrijk om de brokers te vergelijken. Je kunt dan snel kijken welke broker redelijke tarieven berekent en nog belangrijker dat de voorwaarden goed zijn. Lees ook de kleine lettertjes.

Bekijk ook de online software die de broker gebruikt, Als je enkele brokers hebt gevonden kijk dan of er een mogelijkheid is om een demo-account aan te maken. Bij de meeste brokers is dit mogelijk en maak hier ook gebruik van. Je zult een handelsplatform pas goed leren kennen als je het gebruikt. Door met een demo-account te werken doe je ervaring op en loop je geen risico dat je geld verliest.