Wat zijn de voordelen van No Cure No Pay recruitment?

Wat zijn de voordelen van No Cure No Pay recruitment?

No cure no pay recruitment, ook wel bekend als 'werven op basis van succes,' opent de deuren naar een innovatieve aanpak van personeelswerving. Deze methode houdt in dat je pas betaalt voor de diensten van een wervingsbureau wanneer er daadwerkelijk een geschikte kandidaat wordt aangenomen. Maar welke voordelen biedt No Cure No Pay recruitment? We vertellen je er graag meer over in deze blog!

Minder risico voor werkgevers

Eén van de belangrijkste voordelen van No Cure No Pay Recruitment is dat je als werkgever minder risico loopt. Het traditionele model van betalen voor wervingsdiensten, ongeacht het resultaat, wordt vervangen door een systeem dat alleen kosten genereert bij succesvolle plaatsing. Dit zorgt voor gemoedsrust voor werkgevers en moedigt wervingsbureaus aan om alleen geschikte kandidaten voor te stellen.

Kostenbesparing

Je kunt kosten besparen doordat je alleen een fee betaalt wanneer er een kandidaat wordt geplaatst. Hierdoor wordt er efficiënter gebruik gemaakt van financiële middelen. Dit maakt No Cure No Pay recruitment een aantrekkelijke optie voor bedrijven die geen voorinvestering willen doen.

Flexibiliteit in het wervingsproces

Deze aanpak biedt ook flexibiliteit in het wervingsproces. Als werkgever kun je profiteren van de kennis en ervaring van recruitmentbureau zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over voorafgaande kosten. Dit zorgt ervoor dat samenwerkingen zijn afgestemd op de specifieke behoeften van je organisatie.

No Cure No Pay recruitment in de praktijk

Hoe werkt no cure no pay recruitment in de praktijk? Het proces begint met een grondige analyse van de personeelsbehoeften van het bedrijf. Vervolgens gaat het wervingsbureau op zoek naar geschikte kandidaten, voert sollicitatiegesprekken en presenteert de beste opties aan de werkgever. Pas wanneer een kandidaat daadwerkelijk wordt aangenomen, wordt het tarief in rekening gebracht.

De nadelen van No Cure No Pay Recruitment

No Cure No Pay recruitment heeft ook een keerzijde. Een recruitmentbureau krijgt namelijk alleen betaald als een aangeboden kandidaat wordt aangenomen. Dit betekent vaak dat consultants kandidaten snel willen plaatsen. Hierbij wordt er niet altijd goed gekeken of een kandidaat goed bij een organisatie past. Gelukkig werken niet alle recruitmentbureaus zo. Buro5 is hier een goed voorbeeld van. Zij zijn jouw strategisch partner op het gebied van recruitment. Zij willen het bestaande imago van recruitment doorbreken door het nét anders te doen dan anderen: de kracht van organisaties en werkzoekenden achterhalen en hier spelen ze op in met hun recruitment expertise. Neem vrijblijvend contact met ze op!