Wat zijn de mooiste duikplekken in Griekenland?

Wat zijn de mooiste duikplekken in Griekenland?

Griekenland staat bekend om zijn prachtige stranden, turquoise wateren en historische monumenten. Maar wist je dat Griekenland ook een paradijs is voor duikers? Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en diverse mariene leven is Griekenland een geweldige bestemming voor duikliefhebbers. In dit artikel zullen we enkele van de mooiste duikplekken in Griekenland verkennen.

Duiken in Sithonia, Chalkidiki

De regio Sithonia in Chalkidiki, gelegen in het noorden van Griekenland, staat bekend om zijn adembenemende duiklocaties. De onderwaterwereld van Sithonia is rijk aan grotten, rotswanden en scheepswrakken. Een populaire duikplek in dit gebied is de Blue Waters-grot, waar duikers kunnen genieten van kristalhelder water en fascinerende koraalformaties. Een andere aanbevolen duikplek is het scheepswrak van de 'Ghiannis D', een vrachtschip dat in 1983 zonk en nu dienstdoet als een kunstmatig rif voor marineleven.

Duiken in de Ionische Zee

De Ionische Zee, gelegen aan de westkust van Griekenland, biedt ook een scala aan spectaculaire duikplekken. Een van de meest bekende duiklocaties in dit gebied is het eiland Zakynthos, waar duikers kunnen genieten van de adembenemende onderwatergrotten, waaronder de beroemde 'Blauwe Grot'. Ook Kefalonia, een ander eiland in de Ionische Zee, staat bekend om zijn indrukwekkende duikplekken. Duikers kunnen hier genieten van prachtige koraalriffen, scheepswrakken en een overvloed aan kleurrijke vissoorten.

Duiken in de Egeïsche Zee

De Egeïsche Zee, gelegen aan de oostkust van Griekenland, is een paradijs voor duikers. Het eiland Santorini staat bekend om zijn spectaculaire onderwaterlandschap, met indrukwekkende lavaboogformaties en koraalriffen. Een andere populaire duikplek in de Egeïsche Zee is het eiland Mykonos, waar duikers kunnen genieten van helder water, een overvloed aan zeeleven en zelfs het wrak van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog kunnen verkennen. Voor een unieke duikervaring kunnen liefhebbers van maritieme archeologie terecht in Delos, een klein eiland dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat vanwege zijn archeologische overblijfselen.

Duiken bij Kalithea Springs, Rhodos

Kalithea Springs, gelegen op het eiland Rhodos, is een geweldige duikplek voor duikers van alle niveaus. Het kristalheldere water en de rijke onderwaterwereld maken Kalithea Springs tot een van de beste duikplekken in Griekenland. Duikers kunnen hier genieten van koraalriffen, grotten en een grote verscheidenheid aan vissoorten. Naast duiken biedt Kalithea Springs ook de mogelijkheid om te snorkelen en te genieten van de prachtige omgeving.

Duiken bij Poros, de Saronische Golf

Poros, een klein eiland gelegen in de Saronische Golf, biedt ook geweldige duikmogelijkheden. Met kristalhelder water en een gevarieerd onderwaterlandschap is Poros een must-visit voor duikers. Men kan hier genieten van het verkennen van grotten, de wrede geschiedenis van scheepswrakken en het bewonderen van kleurrijke vissoorten. Poros biedt ook een geweldige duikervaring voor beginners, omdat er duikscholen zijn die beginnerscursussen en begeleide duiken aanbieden.

Conclusie

Griekenland biedt een verscheidenheid aan spectaculaire duikplekken voor duikliefhebbers van alle niveaus. Of je nu wilt genieten van kleurrijke koraalriffen, historische scheepswrakken wilt verkennen of wilt duiken bij adembenemende onderwatergrotten, Griekenland heeft het allemaal. Dus als je op zoek bent naar een avontuurlijke duikervaring, overweeg dan zeker een duiktrip naar Griekenland. Je zult niet teleurgesteld zijn!