Wat is een aerobic step en hoe kies je de juiste voor je thuisworkout?

Wat is een aerobic step en hoe kies je de juiste voor je thuisworkout?

Aerobic steps zijn een van de populairste fitnessapparaten, omdat u er thuis allerlei oefeningen mee kunt doen zonder dat u gewichten hoeft te gebruiken. Alles wat je nodig hebt is een aerobic step, die je kunt gebruiken voor intensievere of minder intensieve oefeningen, afhankelijk van je behoeften. De grootte en vorm hangen af van het type workout dat je zoekt - maar wat je doel ook is, de juiste aerobic step geeft je alle voordelen van thuis trainen!

Waar is een aerobic step goed voor?

Een aerobic step is goed voor een heleboel dingen. U kunt het gebruiken om uw thuisworkouts te intensiveren, wat ideaal is als u weinig tijd hebt of geen toegang hebt tot een fitnessruimte. Hij kan ook worden gebruikt voor meer bewegingsgerichte oefeningen, zoals dans of yoga. Als u op zoek bent naar een toestel dat u kan helpen om verschillende fitnessdoelen te bereiken, is een aerobic step een goede optie.

Wat moet ik kiezen: een aerobic stepper of een aerobic step?

De keuze tussen de twee is vaak een kwestie van voorkeur en waar u het voor wilt gebruiken. Als u op zoek bent naar een toestel dat u kan helpen verschillende fitnessdoelen te bereiken, is een aerobic step een goede optie.

Als u het wilt gebruiken voor meer intensieve oefeningen, ga dan voor een grotere step. Als u het wilt gebruiken voor meer bewegingsgerichte oefeningen, gaat u voor een kleinere step met handgrepen. Welke u ook kiest, een aerobic step kan een waardevolle aanvulling zijn op uw trainingsarsenaal thuis.

Welke spieren train je met een aerobic step?

De aerobic step is een veelzijdig instrument dat kan worden gebruikt om verschillende spiergroepen te trainen. Als u de step gebruikt voor plyometrische oefeningen, traint u uw quads, hamstrings en bilspieren.

Gebruik je hem voor lichaamsgewichtcircuits, dan werk je aan je borst, schouders, triceps en biceps. En als je hem gebruikt voor dans- of yoga-oefeningen, werk je aan je kernspieren en aan je bilspieren en hamstrings.Wat zijn de voordelen van een step?

Een aerobic step is een uitstekend trainingsapparaat. Het is zeer veelzijdig, zodat u verschillende spieren kunt trainen, afhankelijk van uw keuze van oefeningen. Je kunt ook gemakkelijk het terrein aanpassen, waardoor het ideaal is voor plyometrische en circuittraining.

Hoe kies je de beste aerobic step?

Er zijn dus een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste step. Ten eerste, kijk naar uw doelen - welke stijl van trainen wilt u doen? Als u voor intensievere bewegingen gaat, is een grotere step met een grotere hoogte nodig. Als u meer bewegingsgericht wilt trainen met minder impact op uw gewrichten, is een kleinere step met handgrepen aan te raden.

Een andere factor is uw lichaamslengte - langere mensen hebben misschien een kortere step nodig, terwijl kortere mensen een hogere step nodig hebben. Zorg ervoor dat de aerobic-step ten minste 30cm is en niet te steil.

Ten slotte moet u rekening houden met de ruimte die u hebt. Als u weinig ruimte hebt, is een opvouwbaar opstapje een goede optie. Er zijn ook draagbare opstapjes die u mee kunt nemen op reis.