Waarom is een comfortabele bureaustoel belangrijk?

Waarom is een comfortabele bureaustoel belangrijk?

Ben je veel aan het studeren? Heb je een kantoorbaan? Veel thuis aan het werk? Dan is de kans groot dat je veel uren per week doorbrengt op je bureaustoel. Als je geen comfortabele bureaustoel hebt om op te werken, is de kans aanwezig dat je na verloop van tijd klachten zult krijgen. Door een verkeerde werkhouding of tekort steun vanuit de bureaustoel, kun je bijvoorbeeld nekklachten krijgen of pijn in je gewrichten. Je kunt dit voorkomen door te kiezen voor een comfortabele bureaustoel die je juist wel goede steun geeft. Heb jij al een comfortabele bureaustoel?

Voorkom fysieke klachten

Het is soms erg verleidelijk; lekker werken aan de keukentafel op die fraaie design keukenstoel. Of boven op zolder werken, op die antieke stoel die nog van je opa geweest is. De kans is groot dat deze beide stoelen niet gemaakt zijn om langdurig op te werken. Deze stoelen bewegen waarschijnlijk niet met je mee en geven je lichaam tekort steun. Een ergonomische bureaustoel doet dit juist wel, deze stoel is namelijk speciaal ontworpen om dit te doen. Een ergonomische bureaustoel zorgt voor een betere doorbloeding, hiermee kun je fysieke klachten voorkomen. Je zult ook merken dat als je werkt op een ergonomische bureaustoel, je na werktijd een stuk fitter zult zijn. Hierdoor ben je in de avonduren ook een stuk actiever, waardoor je juist de dag erna weer meer energie hebt om aan de slag te gaan. Een ergonomische bureaustoel voorkomt klachten, maar zorgt dus ook nog eens voor nieuwe energie!

Zitbal houd je actief

Het geheim van de zitbal is dat je actief moet blijven om goed te zitten. Als je op een zitbal gaat zitten, zit je eigenlijk instabiel, waardoor je er moeite voor moet doen om in balans te blijven. Deze actieve manier van bezig zijn met je werkhouding, zorgt ervoor dat je geen fysieke klachten krijgt. Je krijgt geen last van stijve spieren of pijnlijke gewrichten. Voordeel van een zitzak is ook dat je geestelijk de hele dag actief blijft, wat juist weer goed is voor je productiviteit. Op een normale bureaustoel kan het voorkomen dat je een beetje indut, daar krijg je op een zitzak echt de kans niet voor. Een zitbal is ook ideaal als je ook graag na werktijd nog actief wilt zijn, je bent namelijk niet vermoeid na een dag werken en hebt nog genoeg energie over. Kies jij ook voor een zitzak?