Isolatieglas nodig? Wij geven informatie en tips.

Isolatieglas nodig? Wij geven informatie en tips.

Denk je eraan om je ramen te laten vervangen door isolatieglas? Dat kan, onder meer bij Glashandel Nieuwerkerk aan den Ijssel. Maar wat is isolatieglas nu precies en welke verschillende soorten zijn er? Voordat je je glaswerk laat vervangen, is het slim om je hier even goed in te verdiepen. Wij voorzien je graag van de juiste informatie en tips, zodat je de juiste keuze kunt maken voor het aanschaffen en laten zetten van isolatieglas.

Wat is isolatieglas?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, is isolatieglas glas isoleert. De term wordt gebruikt voor als het glaswerk dat beter isoleert dan gewoon glas en er zijn dan ook verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt je isolatieglas laten zetten door Glashandel Van der Have, een bedrijf met al meer dan vijfentwintig jaar ervaring. Over het algemeen bestaat isolatieglas uit twee of meer glasplaten, met daartussen een isolerend edelgas. Dit zorgt ervoor dat warmte of kou van buiten geblokkeerd wordt, zodat in de winter de verwarming niet zo hoog gezet hoeft te worden en in de zomer er minder hoeft te worden gekoeld. Daarnaast isoleert isolatieglas tevens tegen geluiden van buiten.

Soorten isolatieglas

Zoals gezegd zijn er meerdere soorten isolatieglas om uit te kiezen. De meeste eenvoudige is dubbel glas. Een stapje verder is Hoogrendementsglas, oftewel HR glas, dat nog beter isoleert en in verschillende gradaties verkrijgbaar is: van HR+ tot HR+++. Die laatste wordt ook wel driedubbel of triple glas genoemd en bestaat uit maar liefst drie glasplaten met een extra isolerende coating, in plaats van twee. Naast HR glas kun je ook nog kiezen voor geluidswerend en zonwerend glas. En je raadt het al: de eerste isoleert tegen geluiden (handig als je aan een drukke straat of weg woont) en de tweede houdt de felle zon tegen.

Isolatieglas laten zetten

Voor het vervangen van je oude glaswerk door isolatieglas raden we je aan om dit uit te besteden aan een ervaren glaszetter. Glas zetten is precisiewerk en al helemaal als er geen enkel glas meer wordt gebruikt. Dubbelglas is zwaar en moet op de juiste manier gemonteerd worden, met de juiste kant naar binnen en naar buiten. Verkeerd om plaatsen betekent minder isolatie en dat wil je niet. Ook het inmeten van het kozijn is slim om aan de glaszetter over te laten. Zo weet je zeker dat er geen meetfouten kunnen worden gemaakt en dat scheelt weer onvoorziene kosten.