Hoe voorkom je een inbraak op jouw kantoor?

Hoe voorkom je een inbraak op jouw kantoor?

In dit artikel vertellen we je alles over inbraken op kantoor en hoe je die voorkomt. We geven tips over het beveiligen van je gebouw en de juiste alarmcodes om in te voeren. Ook vertellen we je meer over CCTV-camera's en andere beveiligingsmaatregelen. Lees hier alles over inbraakpreventie!

Wanneer gebeuren de meeste inbraken?

De meeste inbraken vinden plaats tijdens de avond- en nachtelijke uren. Dit is ook de reden waarom het belangrijk is om je kantoor goed te beveiligen. Vooral op industrieterreinen en in drukke steden is er niemand die let op jouw kantoorruimte in de avonduren.

Denk aan jouw verlichting

Inbrekers houden er van om in het donker te werken. Zo vallen ze minder op. Zorg er dus voor dat je kantoor goed verlicht is. Je kunt dit doen door een goed lichtplan voor je kantoor te maken. Hoe meer verlichting er aanwezig is binnen en buiten jouw kantoor, hoe minder interessant jouw kantoor wordt om in te breken.

Installeer een alarm

Als je een alarm hebt, zorg er dan voor dat deze goed werkt en laat de code (uiteraard) niet achter op een simpele plek zoals je bureau. Heb je nog geen alarm? Overweeg er dan een te laten installeren. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen die je kunt gebruiken om jouw kantoor te beveiligen. Zo heb je simpele alarminstallaties, maar ook complexe systemen met bewegingssensoren en CCTV-camera’s. Het is maar net wat je nodig denkt te hebben.

Installeer een CCTW-camera

CCTV-camera's zijn een goede beveiligingsmaatregel, die helpt om inbraken te voorkomen. Zorg ervoor dat de camera's goed zichtbaar zijn en laat ze aanstaan tijdens de nacht. Een CCTW-camera is niet alleen een afschrikmiddel, maar je kunt er ook eventuele inbraken mee vastleggen. De camera is namelijk altijd aan en maakt continu beelden. Zo heb je na een inbraak altijd nog bewijsmateriaal.

Beveiligingspolicy

Ook is het belangrijk om een duidelijke beveiligingspolicy op te stellen voor je personeel, zodat iedereen weet waar de camera's staan en hoe ze moeten worden gebruikt. Zo weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht en kan iedereen zich hieraan houden.

Alles bij elkaar zijn er voldoende maatregelen, maar misschien is wel de belangrijkste tip om hier al rekening mee te houden als je ergens gaat huren. Je kunt je bijvoorbeeld in een kantoorgebouw met bewaking vestigen of op een locatie waar altijd verkeer is.