Drie tips voor het kiezen van een glaszetter in uw regio

Drie tips voor het kiezen van een glaszetter in uw regio

Heb je een glaszetter nodig? Dan is het natuurlijk handig als het bedrijf zich enigszins bij jou in de regio bevindt. Dankzij het internet heb je tegenwoordig zo iemand gevonden. Woon je bijvoorbeeld in Nieuwerkerk aan den Ijssel en zoek je een glashandel die voordelig geprijsd is, dan hoef je alleen maar te zoeken op 'Goedkope glaszetter Nieuwerkerk aan den Ijssel'. Maar naast goedkoop, wil je natuurlijk ook een goede glaszetter bij jou in de buurt. Hoe vind je die? Enkele tips!

Bepaal hoeveel tijd je hebt

Is er net een raam gebroken in je huis? Of overweeg je om binnenkort alle ramen te gaan vervangen voor meer isolerend of veiliger glas? Er zit een groot verschil in deze twee situaties: in de ene heb je snel een nieuw raam nodig en de andere vraagt om meer informatie en advies en mag dus ook wat langer duren. Ook wanneer je geen spoedklus hebt, is het handig om een glaszetter te zoeken die wel een 24-uursservice aanbiedt, zoals Glashandel Van der Have. Je weet dan meteen wie je kunt bellen als er onverhoopt iets mocht gebeuren met je raam en zij weten ook meteen om wat voor soort glas het gaat.

Bekijk de ervaringen

Wanneer je glaswerk wilt laten plaatsen, kun je dat het beste laten doen door een ervaren glaszetter. Ramen, met name dubbel glas, zijn erg zwaar en het inmeten en monteren ervan vereist precisiewerk. Zoek dus iemand die weet wat hij of zij doet, iemand met genoeg ervaring en vakkennis. Uit een kijkje op de website of een telefoontje met het bedrijf, wordt het al gauw duidelijk of deze aanwezig zijn. Naast het feit dat een ervaren glaszetter goed werk zal afleveren, kun je bij deze persoon ook terecht voor advies als je niet zeker weet wat voor soort glas je wilt of nodig hebt.

Vergelijk alle tarieven

Verschillende glaszetters hebben ook verschillende prijzen. Om erachter te komen wat een redelijke prijs is, kun je offertes opvragen en vergelijken. Let hierbij ook op welke diensten er inbegrepen zijn, zoals advies en het inmeten van het kozijn, maar bijvoorbeeld ook of er een uurprijs of een bedrag per vierkante meter wordt gerekend. Zoek naar scherpe prijzen, maar let vooral ook op de kwaliteit van de te leveren diensten.