Beste uitvaartverzekering afsluiten

Beste uitvaartverzekering afsluiten

Als je hebt besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten, kun je onderzoeken welke uitvaartverzekering er nu eigenlijk het beste bij jou past. Er bestaan verschillende soorten uitvaartvaartverzekeringen, waarbij de som die wordt uitgekeerd als je komt te overlijden, afhankelijk is van de premie die je maandelijks betaald. Wat voor jou de beste uitvaartverzekering is? Hieronder kun je lezen hoe jij daarachter komt.

Breng je wensen in kaart

Wil je graag worden begraven? Of liever gecremeerd? Wil je veel bloemen op je kist? Hoeveel rouwauto’s zou je het liefste in willen zetten? Heb je specifieke wensen rondom het uitstrooien van je as? Deze en andere wensen bepalen uiteindelijke de kosten voor je uitvaart en hiermee dus ook de maandelijkse premie. Specifieke vragen omtrent je wensen, kun je altijd stellen aan een uitvaartverzekeraar. Bijvoorbeeld als je een bijzondere plek in gedachten hebt over de plaats waar jij jouw as uit wil laten strooien.

Bepaal welke vorm er het beste bij je past

Weet je precies wat je wilt als het gaat om de invulling van de uitvaart? Dan is een natura uitvaartverzekering ideaal. Hierbij worden er namelijk diensten uitgekeerd in plaats van geld. Denk hierbij aan de inzet van de uitvaartverzorger, het bestellen van de kist en het rouwvervoer. Nabestaanden hebben weinig werk aan de uitvaart bij deze vorm en kunnen zich richten op het verdriet. Zelfs de administratieve kant wordt door de verzekeraar afgehandeld. Vind je het prettig om nabestaanden juist meer vrijheid te geven over de invulling van je uitvaart? Kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt er een som geld uitgekeerd en kunnen nabestaanden zelf bepalen hoe ze dit geld besteden. Livemuziek bij de uitvaart? Veel bloemen in een specifieke kleur? Nabestaanden kunnen er zelf invulling aan geven. Een combinatie van beide vormen is ook mogelijk.

Uitvaartverzekeraars

Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland. Monuta is bijvoorbeeld een uitvaartverzekeraar met heel veel ervaring. Deze organisatie staat bekend om zijn persoonlijke en betrokken aanpak. Nabestaanden worden de eerste dagen na overlijden goed begeleid, tot aan met de uitvaart worden ze stapje voor stapje meegenomen. Ook na de uitvaartdienst kunnen nabestaanden prima terecht bij Monuta. Een Monuta uitvaartverzekering afsluiten, kun je online snel en eenvoudig doen.