Welke luchthavens zijn er in Andalusië?

Welke luchthavens zijn er in Andalusië?

Andalusië is een prachtige regio in Spanje waar ieder jaar veel mensen een zonvakantie of stedentrip boeken. Ook voor rondreizen is Andalusië een geschikte regio. Het zuiden van Spanje heeft namelijk veel leuke steden, dorpen en prachtige natuur. Je kunt naar Spanje reizen met de auto, maar je bent dan lang onderweg. Namelijk zo'n 18 tot 24 uur met de auto. Daarom is het gemakkelijker om met het vliegtuig te reizen en op locatie een auto te huren.

Met het vliegtuig naar Andalusië

Wil je een stedentrip of zonvakantie boeken in Andalusië? Dan kun je met het vliegtuig reizen naar dit gebied. De grote luchthavens van Zuid-Spanje kun je bereiken vanaf Schiphol of de kleinere luchthavens van Nederland. Is dit niet het geval? Dan kun je proberen vanaf België of Duitsland te vliegen. Ook een tussenstop in Madrid of Barcelona kan dan een optie zijn. Bij aankomst kun je dan een bus, taxi of trein nemen naar de gewenste bestemming.

Maak je een langere rondreis door Zuid-Spanje? Dan kun je in bijna alle grote steden en kleinere badplaatsen een auto huren tijdens je vakantie. Het is zelfs mogelijk om een fly-drive vakantie te boeken. Je krijgt dan een auto direct na aankomst op de luchthaven. Deze auto lever je dan weer in op de terugweg, als je aankomt bij het vliegveld. Ideaal als je na je vlucht meteen wilt genieten van je eigen vrijheid op vakantie.

Welke luchthavens zijn er allemaal in Andalusië?

Er zijn verschillende luchthavens in de regio, waar je gemakkelijk naartoe kunt vliegen vanuit Nederland. Costa del Sol Airport is de grootste luchthaven van Andalusië. Deze luchthaven ligt in Málaga. Je kunt hier terecht met verschillende vliegmaatschappijen, waaronder Transavia, Ryanair, Vueling and Iberia. Granada Airport ligt in de stad Granada en is een kleinere luchthaven dan die van Málaga. Je kunt hier vliegen met Ryanair en een aantal andere vliegmaatschappijen. Almería Airport is een wat kleinere luchthaven in de stad Almería. Deze luchthaven wordt vooral gebruikt door chartervluchten, maar er zijn ook andere vliegmaatschappijen die hierheen vliegen.

Tenslotte heb je nog Sevilla Airport, wat ligt in de hoofdstad van Andalusië, Sevilla. Je kunt hier terecht met Iberia, Ryanair and Vueling. Genoeg keuze dus, als je een vakantie wilt boeken in Andalusië.