Gegarandeerd lekker weer op vakantie? 2 vakantielanden tips.

Gegarandeerd lekker weer op vakantie? 2 vakantielanden tips.

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk wel weten of je ook lekker weer op je vakantieadres hebt. Er zijn natuurlijk altijd vakantiebestemmingen waar je lekker weer hebt.

Het weer op Sint-Maarten

Veel mensen vragen zich af of het op Sint-Maarten altijd mooi weer is. Op het eiland hebben ze met een nat- en droogseizoen te maken. Over het hele jaar gezien is de temperatuur ongeveer tussen de zesentwintig en negenentwintig graden. Het enige verschil is de hoeveelheid regen in een bepaalde periode per jaar.

Op Sint-Maarten heb je te maken met een tropisch moessonklimaat. Dit kenmerkt zich met hoge temperaturen en veel regen. Dit klimaat brengt ook veel noodweer met zich mee. Zo heeft Orkaan Irma in 2017 aardig huisgehouden en zijn ze op Sint-Maarten nog steeds aan het herstellen hiervan. Dit soort natuurrampen komen voor van mei tot november.

Wil je dus graag naar Sint-Maarten dan is de beste tijd van december tot april. Dan is er weinig regen maar is de temperatuur wel heel erg lekker. Dit is eigenlijk een prima seizoen voor ons als Nederlanders om eens een kijkje te nemen op het eiland Sint-Maarten.

Het weer in Las Vegas

Wanneer je naar Las Vegas op vakantie gaat kan je altijd korte broeken meenemen. Het is er vaak heet en droog. Las Vegas ligt in een woestijn en heeft een woestijnklimaat. Er komt maar heel af en toe regen voor in Las Vegas. Dit gebied kent dan ook extreme droogte. Maar in de winter kan het wel heel erg koel zijn. Dan kan de temperatuur in Las Vegas zakken tot tien graden.

Wanneer je dus graag op vakantie wilt gaan naar Las Vegas is de zomerperiode de beste tijd om het te vermijden. De zomerperiode is van juni tot en met augustus. Het is er dan extreem warm waarbij de temperaturen op kunnen lopen tot zesendertig graden.

De maanden mei, september en oktober zijn de beste periode om ernaar af te reizen. Je kunt in de zomer gaan wanneer je goed tegen extreme warmte kan. Zorg ervoor dat je altijd water bij je hebt als je op pad gaat, veel water drinken is belangrijk.