Ga je voor slippers of sandalen deze zomer?

Ga je voor slippers of sandalen deze zomer?

Slippers en sandalen zijn nog steeds mateloos populair. Ze zijn flexibel en comfortabel, het perfecte schoeisel dus, voor een warme zomerdag. Ben jij benieuwd waarom deze twee soorten schoenen, zoveel gedragen worden in de zomer? Dat hebben wij voor je uitgezocht, hieronder kun je lezen wat de redenen hiervan zijn. Ga jij deze zomer ook slippers of sandalen? Of misschien wel voor allebei?

Voordelen van sandalen en slippers

Sandalen en slippers hebben een lange en interessante geschiedenis. Ze zijn al duizenden jaren oud en werden al voor het eerst gedragen in het oude Egypte. In deze tijd werden ze vooral gemaakt van leer en vezelachtige materialen. Later, in de middeleeuwen, werden ze gemaakt van katoen en andere stoffen. Sandalen en slippers zijn beide zeer flexibele schoenen. Ze zijn perfect voor warme zomerdagen, omdat je voeten lekker kunnen ademen. Hier komt bij dat dat je ze ook nog eens gemakkelijk aan- uit kunt trekken. Afhankelijk van de kleding in je kast, kun je sandalen en slippers kiezen die je kunt combineren in je outfit. 

Sandalen aan naar kantoor

Sandalen zijn in de zomer het perfecte schoeisel, om naar kantoor te dragen. Als je met warm weer naar je werk gaat, zijn sandalen vaak de meest comfortabele optie. Ten eerste zijn ze luchtig en je voeten zullen 's avonds niet zo warm en klam aanvoelen als bij het dragen van andere schoenen. Ten tweede is er zo ongelooflijk veel keuze dat je er zeker een paar kunt vinden die bij je outfit en je kantoor passen. De meeste sandalen kunnen worden gecombineerd met een nette outfit, dus je kunt ze gemakkelijk naar kantoor aan doen! 

Slippers op vakantie

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk om schoenen te dragen die comfortabel zijn. Slippers zijn daarom een perfecte keuze. Slippers zijn gemakkelijk om mee te nemen op vakantie, ze zijn licht en je stopt ze zo in een hoekje van een koffer. Ze zijn veel comfortabeler dan gewone schoenen, vooral als je de hele dag op pad bent. Zo heb je de hele dag koele, frisse voeten en hoef je pas in de late avond (als het echt af gaat koelen) normale schoenen aan te doen. Slippers zijn ook een goede keuze als je van plan bent om veel wateractiviteiten te gaan ondernemen.