Maximaal rendement halen uit link building?

Maximaal rendement halen uit link building?

Heb je een website waarmee je hoger wilt ranken? Waardoor je ervoor kan zorgen dat je meer bezoekers trekt met je site en dus ook meer omzet kunt behalen? Link building kan hierbij een belangrijk onderdeel zijn van je strategie, dat echt het verschil kan maken. Ben je benieuwd wat link building eigenlijk is en hoe je er bij dit onderdeel het maximale rendement uit kunt halen? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet, lees je mee?

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Linkbuilding is feitelijk het plaatsen van links in teksten, op andere websites, naar jouw website. Als je het goed doet, ziet Google deze links als relevante verwijzingen naar jouw site, waardoor je hoger scoort in de zoekopdrachten. Heb jij bijvoorbeeld een digitale boekenwinkel en relevante websites in deze branche verwijzen naar jouw website, dan gaat Google ervan uit dat het voor bezoekers meerwaarde heeft om jouw site te bezoeken. Het gevolg? Meer bezoekers en meer bestellingen, link building is dus heel belangrijk! 

Welke manieren zijn erom te link builden?

Link builden kun je op verschillende manieren doen. Zo zou je bijvoorbeeld andere (relevante) websites kunnen vragen of je een blog (met link uiteraard) op hun website zou mogen plaatsen, door dit andersom ook aan te bieden, is het voor de andere partij ook interessant. Dit is een gratis manier van link building en daarom zeker interessant als je budget laag ligt. Ook kun je ervoor zorgen dat jouw geschreven blogs zo goed en interessant zijn, dat andere websites hiervan uit zichzelf een link naar toe willen plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om backlinks te kopen, hierbij kun je er ook voor kiezen om er ook meteen een tekst bij te laten schrijven.

Tips voor maximaal rendement

Google kijkt kritisch naar de relevantie van links, zorg er dan ook altijd voor dat als je ergens op een andere website een link hebt, dat deze wel relevant is. Even terug naar het voorbeeld van de digitale boekenwinkel, het heeft bijvoorbeeld geen zin om voor een dergelijke website een verwijzing te hebben vanaf een website over paarden. Ga ervoor om zoveel mogelijk links te verkrijgen vanaf websites met een goede reputatie binnen jouw branche, hiervoor geeft Google namelijk veel punten, waardoor je hoger komt te staan in de zoekopdrachten. Wil je graag hulp bij je link building? Kies dan voor Traffic Today online marketing bureau, dan weet je zeker dat dit onderdeel professioneel wordt aangepakt. Ideaal toch?